O delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de ministrul Angel Tîlvăr, participă, vineri, în Baza Aeriană Ramstein din Germania, la prima reuniune din acest an a Grupului de contact pentru Ucraina - Ukraine Defense Contact Group (UDCG).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, programul oficial va include discuţii în format multilateral, alături de reprezentanţii a 50 de ţări şi organizaţii privind evoluţia conflictului din Ucraina, precum şi perspectivele continuării sprijinului internaţional pentru partenerul ucrainean.

”Participarea delegaţiei MApN la cea de-a 8-a reuniune a UDCG reprezintă o nouă dovadă a angajamentului ferm al României în sprijinirea Ucrainei. Ţara noastră a condamnat ferm agresiunea neprovocată şi ilegală a Federaţiei Ruse asupra poporului ucrainian, în special atacurile brutale şi nediscriminatorii asupra infrastructurii civile, cel mai recent fiind tragicul eveniment din 15 ianuarie 2023, care a provocat un număr mare de victime din rândul populaţiei civile”, a transmis sursa citată.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski aşteaptă "decizii ferme" din partea liderilor din domeniul apărării din NATO şi din alte ţări partenere, care se întâlnesc vineri la Ramstein, în Germania, pentru a discuta despre cum poate fi întărită capacitatea Ucrainei de a înfrunta forţele ruseşti, în special cu tancuri de luptă moderne, relatează Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.