Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a participat, joi, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, unde s-a discutat despre evaluări privind evoluţia războiului din Ucraina, dar şi despre acordarea de asistenţă de către ţările participante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina (Ukraine Defense Contact Group) a avut loc în Baza Aeriană Ramstein din Germania.

”Agenda discuţiilor a cuprins aspecte de actualitate şi evaluări privind evoluţia conflictului din Ucraina în urma agresiunii ilegale şi nejustificate a Federaţiei Ruse, precum şi stadiul acordării de asistenţă de către ţările participante la această iniţiativă multinaţională sub coordonarea SUA”, a arătat MApN.

În marja reuniunii, ministrul Vasile Dîncu a avut o întrevedere bilaterală cu omologul din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, oficialul român reiterând sprijinul constant al României pentru aspiraţiile de integrare europeană a Republicii Moldova, precum şi în vederea reformei apărării şi dezvoltării capabilităţilor militare.

Cei doi oficiali au decis continuarea consultărilor la nivel înalt între conducerea celor două ministere, precum şi în cadrul Comisiei militare mixte România - Republica Moldova, planificată a avea loc în perioada imediat următoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.