Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, participă, de vineri până duminică, la Conferinţa de Securitate de la Munchen (MSC), un forum reprezentativ pentru discuţii privind dinamica actuală a securităţii internaţionale, la care participă lideri mondiali, personalităţi marcante din cadrul NATO, UE, ONU, alte organizaţii internaţionale, precum şi importanţi factori de decizie la nivel global.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, agenda conferinţei de anul acesta include o gamă largă de problematici de actualitate, cu impact major asupra securităţii globale şi cu accent pe evoluţiile conflictului din Ucraina, la aproape un an de la invazia Rusiei.

Ministrul Angel Tîlvăr va participa la sesiunile din cadrul conferinţei centrate pe evoluţiile de securitate în plan regional, implicaţiile războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, precum şi stabilitatea şi securitatea regională.

”În contextul acestui eveniment, ministrul apărării naţionale va participa la dezbaterile pe marginea Raportului conferinţei (Munich Security Report), document care evidenţiază schimbările profunde din mediul de securitate şi consecinţele războiului neprovocat şi nejustificat purtat de Federaţia Rusă în Ucraina. Intitulat «Re:vision», raportul se focalizează asupra intensificării revizionismului autoritarist şi creşterii competiţiei între diferitele viziuni privind ordinea internaţională, analizând diferite domenii, precum: drepturile omului, infrastructurile globale, cooperarea pentru dezvoltare, securitatea energetică şi stabilitatea nucleară. Astfel, raportul evidenţiază necesitatea unei reevaluări a viziunii privind ordinea internaţională bazată pe reguli, în vederea consolidării rezilienţei democratice”, a arătat MApN.

Totodată, oficialul român va participa la un mic dejun de lucru organizat de Cohen Group, la un dejun de lucru oferit de omologul german, Boris Pistorius, precum şi la o serie de acţiuni dezbateri organizate în marja conferinţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.