Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, s-a întâlnit cu însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Paun Rohovei, cei doi discutând despre situaţia de securitate regională. Astfel, a fost menţionată preocuparea României privind concentrarea masivă de trupe militare ale Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei, arată Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrevederea a avut loc luni, la sediul MApN, iar în cadrul acesteia au fost abordate o serie de teme de interes comun ce au vizat, în principal, evoluţiile recente ale situaţiei de securitate regională, context în care ministrul apărării naţionale a reiterat solidaritatea şi susţinerea fermă a României pentru integritatea, suveranitatea, securitatea şi aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Ucrainei.

"În acelaşi context, a fost menţionată preocuparea României privind concentrarea masivă de trupe militare ale Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei, fiind remarcate, totodată, solidaritatea euroatlantică, la nivelul NATO şi UE, în condamnarea acţiunilor cu potenţial destabilizator, precum şi solicitarea renunţării la acest tip de comportament, de escaladare şi revenirea la dialogul diplomatic", a transmis MApN, într-un comunicat de presă.

Totodată, în cadrul discuţiilor au fost abordate şi subiecte referitoare la stadiul şi perspectivele relaţiilor de cooperare româno-ucrainene în domeniul apărării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.