Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi seară, îngrijorarea cu privire la atacurile cibernetice împotriva Georgiei şi a exprimat solidaritatea cu Georgia în faţa acestor provocări de securitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă îngrijorarea cu privire la atacurile cibernetice împotriva Georgiei care au avut loc la 28 octombrie 2019. România, alături de aliaţii şi partenerii săi transatlantici şi europeni, îşi exprimă solidaritatea cu Georgia în faţa acestor provocări de securitate. De asemenea, România reiterează sprijinul său pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei”, a transmis MAE, joi seară, printr-un comunicat.

Mae a transmis, de asemenea,angajamentul României de a continua să coopereze pe plan internaţional pentru a preveni şi combate astfel de acţiuni destabilizatoare

”MAE şi autorităţile române competente reafirmă angajamentul României de a continua să coopereze pe plan internaţional pentru a preveni şi combate astfel de acţiuni destabilizatoare, prin promovarea unui cadru internaţional de comportament responsabil al statelor în spaţiul cibernetic, bazat pe dreptul internaţional”, se mai arată în comunicat.

Atacul cibernetic masiv care a afectat anul trecut peste 2.000 de site-uri din Georgia a fost întreprins de Rusia, potrivit Georgiei, Marii Britanii şi Statelor Unite.

În multe cazuri, conţinutul primelor pagini ale site-urilor a fost înlocuit cu o imagine a fostului preşedinte Mikheil Saakashvili şi cu textul „I'll be back” (Mă voi întoarce, n.r.).
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.