Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni seara, la Digi24, că Frans Timmermans, care ar putea prelua preşedinţia Comisiei Europene, este un om dificil, dar cu foarte multă încredere în viitorul Uniunii Europene şi apărător al valorilor europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu am o relaţie personală de peste 25 de ani cu Frans Timmermans. Este, sigur, un om dificil, dar cu foarte multă încredere în viitorul Uniunii Europene şi apărător al valorilor europene. Evident că îmi pare rău că nu putem găsi un preşedinte al Comisiei Europene aşa cum a fost Claude Juncker. Sunt multe alte posturi în care ne-am fi dorit şi noi alţi oameni, dar sunt convins că în negocieri se va găsi până la urmă un mod de a echilibra participarea şi a ţărilor mari, şi a ţărilor mai mici”, a declarat Meleşcanu.

Negocieri cu privire la împărţirea funcţiilor-cheie în UE între liderii europeni, reuniţi de duminică într-un summit la Bruxelles, au fost suspendate până marţi la ora locală 11.00 (12.00, ora României), ilustrând dificultăţile în găsirea unui compromis. După o noapte albă, în urma căreia nu s-a anunţat vreun rezultat concret, un purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului European Donald Tusk a anunţat luni că summitul a fost suspendat până marţi, la ora locală 11.00 (12.00, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.