Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, se declară foarte îngrijorat ca urmare a informaţiilor referitoare la procedurile legale împotriva Laurei Codruţa Kovesi, pe care le consideră total inacceptabile şi fără precedent. El cere intervenţia Consiliului UE, iar Comisiei Europene garanţii că procedura de selecţie a procurorului-şef european este corectă şi independentă, De asemenea, solicită orirea anchetei, precum şi intervenţia PES şi ALDE împotriva partidelor surori din Guvernul de la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt foarte îngrijorat ca urmare a informaţiilor referitoare la procedurile legale împotriva Laurei Codruţa Kovesi, candidat al Parlamentului European la şefia Parchetului European. Acest lucru este total inacceptabil în Europa şi fără precedent pentru o ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE", afirmă Weber pe Twitter.

El face apel la ceilalţi membri ai Consiliului să ia atitudine împotriva acestei acţiuni şi cere Comisiei Europene să garanteze că această procedură de selecţie este corectă şi independentă.

"Ne aşteptăm la o reacţie puternică din partea prim-vivcepreşedintelui Comisiei, Frans Timmermans", spune Weber.

El avertizează că, în cazul în care ancheta împotriva lui Kovesi nu va fi oprită, PPE va cere o dezbatere în viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European.

"De asemenea, facem apel la PES şi la ALDE să ia atitudine împotriva celor două partide surori din Guvernul român", mai spune liderul grupului PPE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.