MAE salută semnarea acordului dintre SUA şi talibani pentru normalizarea situaţiei din Afganistan, precum şi a declaraţiei comune pentru pace dintre SUA şi guvernul afgan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România salută semnarea, la 29 februarie 2020, a acordului dintre SUA şi talibani pentru normalizarea situaţiei din Afganistan, precum şi a declaraţiei comune pentru pace dintre SUA şi guvernul afgan. Aceste documente importante vin în continuarea înţelegerii, convenită de SUA si talibani la 14 februarie 2020, privind reducerea semnificativă a violenţelor în Afganistan şi implementată pentru o perioadă de şapte zile, în perioada 22-28 februarie 2020”, transmite MAE.

România îşi exprimă încrederea că implementarea deplină a acordurilor va crea condiţiile pentru instaurarea unui climat de stabilitate în Republica Islamică Afganistan. Romania speră că acestea vor contribui la întărirea încrederii între toate părţile implicate în conflict şi la consolidarea premiselor favorabile pentru următoarele etape ale procesului de negociere, în special lansarea negocierilor intra-afgane în sensul obţinerii unei soluţii consensuale.

”România va continua să susţină demersurile de asigurare a păcii şi securităţii în Afganistan, în coordonare deplină cu aliaţii săi, în cadrul NATO”, dă asigurări MAE.

Statele Unite şi talibanii au semnat, sâmbătă, la Doha, un acord ce ar putea duce la finalul războiului din Afganistan început după atacurile din 11 septembrie 2001.

SUA şi aliaţii NATO au convenit să îşi retragă trupele din Afganistan în decurs de 14 luni, dacă militanţii respectă acordul.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.