România este profund îngrijorată de evoluţiile recente din Orientul Mijlociu, Detensionarea este esenţială pentru a evita deteriorarea suplimentară a situaţiei de securitate, transmite MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România este profund îngrijorată de evoluţiile recente din Orientul Mijlociu după atacul asupra Ambasadei SUA în Irak - pe care România îl condamnă ferm - şi după măsurile de protecţie preventive luate în consecinţă de SUA. Detensionarea este esenţială pentru a evita deteriorarea suplimentară a situaţiei de securitate”, afirmă MAE într-o postare pe Twitter.

Tensiunile în regiune au crescut după atacuri ale manifestanţilor irakieni asupra ambasadei SUA la Bagdad şi după ce şeful Forţei Quds a Gardienilor Revoluţiei, însărcinată cu operaţiunile externe ale Iranului, şi Abou Mehdi al-Mouhandis, omul Iranului în Irak, au  fost ucişi în urma atacurilor aeriene americane asupra Aeroportului Internaţional din Bagdad, la ordinul lui Donald Trump.

Citat vineri seară de site-ul televiziunii de stat iraniene, contraamiralul Ali Fadavi, comandantul-şef adjunct al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a afirmat că Washingtonul i-a transmis "dacă vreţi să vă răzbunaţi, răzbunaţi-vă proporţional cu ce am făcut noi".

Americanii nu sunt în poziţia de a "decide" răspunsul Iranului şi "trebuie să se aştepte la o răzbunare dură. Această răzbunare nu se limitează la Iran", a spus el, asigurând că aliaţii Iranului din Orientul Mijlociu sunt "pregătiţi să concretizeze această răzbunare".  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.