Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a luat notă de decizia autorităţilor de la Ramallah de a-şi chema pentru consultări ambasadorul de la Bucureşti şi spune că, la acest moment, este nevoie mai mult decât oricând de un dialog politic susţinut, inclusiv prin intermediul reprezentanţelor diplomatice, şi de intensificarea contactelor diplomatice, în sprijinul unei abordări constructive în ceea ce priveşte problematica israeliano-palestiniană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Externe precizează că uzanţele diplomatice prevăd posibilitatea chemării unui ambasador pentru consultări.

"MAE menţionează că, la acest moment, este nevoie mai mult decât oricând de un dialog politic susţinut, inclusiv prin intermediul reprezentanţelor diplomatice, şi de intensificarea contactelor diplomatice, în sprijinul unei abordări constructive în ceea ce priveşte problematica israeliano-palestiniană. MAE subliniază necesitatea evitării oricăror acţiuni care ar putea să compromită procesul de pace. Totodată, MAE reiterează poziţia principială a României privind soluţia existenţei celor două state, Israel şi Palestina, care să  convieţuiască în pace şi securitate", arată Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat transmis joi.

Conducerea palestiniană din Cisiordania ocupată a anunţat miercuri că-şi recheamă ambasadorii din patru state membre ale Uniunii Europene - între care şi România - care au trimis reprezentanţi la o ceremonie în onoarea deschiderii Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. Ambasada Palastinei în România a confirmat pentru News.ro că ambasadorul Fuad Kokaly a fost rechemat la Ramallah.

Cele patru ţări vizate sunt Austria, Ungaria, Cehia şi România, a anunţat Ministerul de Externe al Autorităţii Palestiniene.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Sofia, a comentat decizia Autorităţii Palestiniene de a-l rechema pentru consultări pe ambasadorul din România, în urma participării ţării noastre la ceremoniile organizate înaintea mutării ambasadei SUA la Ierusalim, şeful statului spunând că lucrurile se vor rezolva de la sine. "Nu trebuie să exagerăm nici unii, nici alţii", a afirmat Iohannis.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.