Ministerul Afacerilor Externe din România subliniază că este foarte important ca în perioada următoare etapele subsecvente procesului electoral din Republica Moldova să se desfăşoare responsabil, cu respectarea standardelor şi principiilor democratice şi că doar opţiunea europeană este în măsură să aducă răspunsuri durabile aşteptărilor legitime de prosperitate ale cetăţenilor Republicii Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a luat notă de raportul preliminar prezentat de Misiunea internaţională de observare a alegerilor parlamentare derulate în Republica Moldova la 24 februarie 2019. Conform evaluării preliminare, alegerile parlamentare din Republica Moldova s-au derulat, în general, cu respectarea prevederilor legale şi standardelor democratice în domeniu, fiind semnalate unele deficienţe înregistrate atât în contextul campaniei electorale, cât şi în ziua scrutinului electoral”, se arată într-un comunicat MAE.

Ministerul de Externe subliniază că „este foarte important ca în perioada următoare etapele subsecvente procesului electoral să se desfăşoare responsabil, cu respectarea standardelor şi principiilor democratice necesare asigurării stabilităţii şi menţinerii perspectivei europene a Republicii Moldova”.

„Pe această cale, considerăm că doar opţiunea europeană este în măsură să aducă răspunsuri durabile aşteptărilor legitime de prosperitate ale cetăţenilor Republicii Moldova”, se mai arată în comunicat.

Partidul Socialist din Republica Moldova (PSRM) al preşedintelui Igor Dodon - care militează pentru o apropiere de Rusia şi o intrare în Uniunea Economică Eurasiatică, se află pe primul loc, conform rezultatelor parţiale ale alegerilor parlamentare din Republica Moldova. Pe locul al doilea se află Alianţa ACUM - din care fac parte cele două partide favorabile aderării la UE şi NATO, care este urmată de Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de Vlad Plahotniuc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.