Ministerul Afacerilor Externe precizează că decizia de încheiere a mandatului lui Ion Vîlcu de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras a fost înaintată la solicitarea acestuia, la începutul unii martie, la solicitarea acestuia, respingând astfel speculaţiile privind existenţa unei legături cu cazul Elenei Udrea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Decizia de încheiere a mandatului domnului Ion Vîlcu s-a realizat la solicitarea acestuia, înaintată la începutul lunii martie, şi are la bază o motivaţie exclusiv profesională, care se referă la noua calitate pe care Ion Vîlcu o va ocupa în cadrul conducerii Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO)", menţionează MAE, precizând că decretul privind rechemarea acestuia din calitatea de ambasador semnat de preşedintele Klaus Iohannis "nu are nicio legătură cu cazul menţionat".

De asemenea, ministerul precizează că "preluarea acestei poziţii importante de decizie şi influenţă în cadrul acestui organism internaţional reprezintă o confirmare a expertizei şi calităţii profesionale a diplomaţilor români în plan multilateral".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.