Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri, că a luat notă cu profundă îngrijorare de anunţul Coreei de Nord privind efectuarea unui nou test nuclear şi precizează că, în calitate de preşedinte al Comisiei Pregătitoare a Organizaţiei privind interzicerea totală a testelor nucleare, România va continua să monitorizeze cu atenţie evoluţiile privind dosarul nuclear nord-coreean şi implicaţiile sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Externe transmite că a luat notă cu profundă îngrijorare de anunţul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) din 9 septembrie 2016 privind efectuarea unui nou test nuclear.

”Dacă se confirmă, această acţiune reprezintă o gravă încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, prin care s-a solicitat în mod repetat RPDC renunţarea la dezvoltarea armelor de distrugere în masă şi programelor balistice, şi reprezintă o provocare la adresa păcii şi securităţii în regiune şi la nivel global”, se precizează în comunicatul oficial al Ministerului de Externe.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

MAE mai arată că, în calitate de preşedinte al Comisiei Pregătitoare a Organizaţiei privind interzicerea totală a testelor nucleare, România va continua să monitorizeze cu atenţie evoluţiile privind dosarul nuclear nord-coreean şi implicaţiile sale.

Regimul nord-coreean a anunţat desfăşurarea cu succes a ”detonării unor focoase nucleare” pentru a contracara ostilitatea Statelor Unite. 

Agenţiile meteorologice chineze, europene şi americane au anunţat că seismul de 5,3 grade a fost înregistrat în jurul orei locale 9.30 (3.30 ora României).

”Astăzi în jurul orei 9.30... am detectat un seism produs în mod artificial în regiunea nord-coreeană Punggye-ri şi analizăm în acest moment posibilitatea unui test nuclear”, a anunţat Şeful de Stat Major din Coreea de Sud.

Analiştii chinezi au precizat că seismul înregistrat este cel mai probabil o explozie, în vreme ce ministerul Mediului a lansat de urgenţă o operaţiune pentru monitorizarea radiaţiilor de-a lungul frontierei nord-coreene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.