Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că Andrei Năstase este primarul ales al Chişinăului, iar orice încercare de a împiedica respectarea voinţei clare exprimate de cetăţenii Capitalei Republicii Moldova reprezintă un atac împotriva democraţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Andrei Năstase este primarul ales al Chişinăului. Orice încercare de a împiedica respectarea voinţei clare exprimate de cetăţenii Chişinăului reprezintă un atac împotriva democraţiei. Autorităţile din Republica Moldova trebuie să înţeleagă şi să respecte votul liber exprimat la alegerile din Chişinău”, scrie Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Liderul PNL precizează că Republica Moldova a semnat acordul de asociere cu Ununea Europeană şi, pentru a menţine dezideratul de aderare la UE, trebuie să respecte valorile şi principiile care stau la baza solidarităţii europene, în primul rând democraţia şi deciziile luate de cetăţeni prin votul exprimat.

Judecătoria Chişinău a invalidat alegerile locale care au avut loc în capitala Republicii Moldova în 3 iunie. Andrei Năstase, candidatul Partidului "Platforma Demnitate şi Adevăr" (PPDA), care a câştigat scrutinul, spune că va contesta decizia la Curtea de Apel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.