Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut, joi, la Parlament, o întrevedere cu premierul Georgiei, Ghiorghi Kvirikaşvili, liderul PSD afirmând că ar fi „foarte util” pentru cele două state să înceapă pregătirile pentru a realiza un parteneriat strategic între România şi Georgia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost o întâlnire foarte bună din punctul meu de vedere. I-am făcut câteva propuneri foarte concrete premierului georgian. Din punctul meu de vedere, în condiţiile în care noi avem un parteneriat strategic cu SUA, ei au un parteneriat strategic cu Statele Unite, cred că este foarte util pentru cele două state să înceapă pregătirile pentru a realiza un parteneriat strategic între România şi Georgia”, a afirmat Liviu Dragnea, la finalul întrevederii.

Liderul PSD a mai spus că România şi Georgia au poziţii geostrategice importante, iar Constanţa şi Batumi pot deveni două haburi regionale de transport „extrem de bune”.

Pe de altă parte, România şi Georgia au două poziţii geostrategice extrem de importante şi România şi Georgia, respectiv Constanţa şi Batumi pot deveni două haburi regionale de transport extrem de bune. I-am propus să refacem linia de feribot Batumi-Constanţa, de asemenea să se constituie un grup de lucru între cele două guverne, între cele două părţi pentru a stabili într-un timp rezonabil care sunt principalele domenii în care putem dezvolta relaţiile şi mă refer, în special, la relaţiile economice, dar nu numai”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că „există posibilitatea ca Georgia să devină o poartă de intrare pentru companiile româneşti pentru Orient şi România să devină o poartă de intrare pentru companiile georgiene în vestul Europei”.

„De asemenea, am transmis prin primul-ministru, dar o să transmit şi eu oficial o invitaţie pentru omologul meu din Georgia să vină în România. Relaţiile dintre cele două Parlamente trebuie să se dezvolte”, a adăugat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a mai precizat că relaţiile economice dintre România şi Georgia sunt la un nivel foarte scăzut, în timp ce potenţialul este foarte mare.

„I-am spus ceea ce de fapt este cunoscut, faptul că relaţiile economice dintre România şi Georgia sunt la un nivel foarte scăzut, în condiţiile în care potenţialul este foarte mare. De asemenea, România este suficient de pregătită pentru a putea deveni sponsorul politic al Georgiei în interesele pe care le au, atât din punct de vedere al parcursului european, cât şi din punct de vedere al dorinţei de colaborare cu NATO”, a conchis Liviu Dragnea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.