Liderul PMP Eugen Tomac se află la Washington, la invitaţia Partidului Republican, având discuţii cu oameni politici, congresmeni şi senatori republicani, pe tema alegerilor europarlamentare din 26 mai, a securităţii în regiunea Mării Negre şi a rolului României în acest sens, impactul pe care îl va avea Brexit-ul asupra evoluţiei situaţiei politice din Europa, dar şi despre situaţia din Republica Moldova, mesajul său fiind că viitorul acesteia "nu poate fi decât Unirea cu România".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Zilele acestea mă aflu la Washington, la invitaţia partenerilor noştri din Partidul Republican din SUA. Delegaţia PMP pe care o conduc a avut o serie de întâlniri cu oameni politici, congresmeni şi senatori republicani, alături de care am discutat elemente esenţiale ce vizează alegerile europarlamentare din 26 mai. Am trecut în revistă, cu acest prilej, chestiuni ce ţin de securitatea în regiunea Mării Negre şi rolul României în acest sens, dar şi impactul pe care îl va avea Brexit-ul asupra evoluţiei situaţiei politice din Europa", anunţă Tomac într-o postare pe Facebook, prezentând şi imagini de la întâlnirile avute, imagini în care apare şi Elroy Sailor, fost membru al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Conform lui Tomac, alte teme de discuţie au fost importanţa relaţiei Washington-Bruxelles-Bucureşti şi nevoia ca aceasta să fie mult mai dinamică, în parametrii Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI, semnat între România şi SUA, în septembrie 2011, de către preşedintele Băsescu şi preşedintele Obama.

"De asemenea, am discutat despre situaţia R. Moldova, care, în continuare, traversează o criză politică şi nu poate, la două luni după alegerile parlamentare, să desemneze un guvern. Bineînţeles, am spus şi la Washington ce spunem şi aici: viitorul R. Moldova nu poate fi decât Unirea cu România", precizează liderul PMP.

De asemenea, el subliniază că, pentru a apăra democraţia, libertatea şi statul de drept, valori ce stau la baza Uniunii Europene, avem nevoie de mai multă securitate, iar acest lucru îl pot garanta doar Statele Unite.

"De aceea, relaţia dintre SUA şi Uniunea Europeană este unică şi trebuie să rămână specială şi solidă pe toate palierele. Împreună, pentru un viitor comun UE-SUA. Împreună, “Uniţi în Europa”!", conchide Tomac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.