Ministrul de Externe TEodor Meleşcanu a reiterat marţi, la întâlnirea cu Wess Mitchell, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii, importanţa pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu SUA şi modalităţilor de aprofundare a acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministrul afacerilor externe a reiterat importanţa pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii şi modalităţilor de aprofundare a acestuia. În cadrul discuţiilor, au fost abordate modalităţi de adresare a provocărilor emergente de securitate şi apărare, relaţia SUA-UE şi dimensiunea economică, atât în plan bilateral, cât şi în plan multilateral", transmite MAE.

De asemenea, şeful diplomaţiei române a subliniat că România rămâne un aliat angajat al SUA şi un promotor ferm al relaţiei transatlantice atât la nivel european, cât şi la nivel regional.

Totodată, a exprimat deschiderea autorităţilor române pentru identificarea de noi proiecte de cooperare atât în cadru bilateral, precum şi în cadru regional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.