Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în urma atacului armat din Lewiston, Maine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În numele cetăţenilor români şi al meu personal, vă transmit profunde condoleanţe pentru pierderea atâtor vieţi nevinovate în atacul armat brutal din Lewiston, Maine. În aceste vremuri de tristeţe şi durere, România este solidară cu cetăţenii americani şi cu familiile victimelor, cărora le transmitem gândurile noastre de compasiune. Dorim, totodată, însănătoşire grabnică celor răniţi”, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, transmis de Administraţia Prezidenţială.

Autorităţile americane au angajat joi o uriaşă urmărire în nord-vestul Statelor Unite, în căutarea autorului unuia dintre cele mai sângeroase atacuri armate comise în ultimii ani în America.

Tiruri au fost trase miercuri seara în mai multe locuri, la Lewiston, al doilea cel mai mare oraş din statul Maine, situat în extremitatea de nord-est a Statelor Unite.

Cei aproximativ 36.000 de locuitori au primit instrucţiuni să rămână în casă, din cauza ameninţării reprezentate de acest bărbat ”înarmat şi periculos”, în continuare fugar, potrivit poliţiei locale.

Presupusul atacator a fost identificat ca fiind Robert Card, în vârstă de 40 de ani.

Poliţia a difuzat o fotografie a suspectului.

Motivaţiile măcelului sunt necunoscute pentru moment.

Robert Card este un rezervist al armatei americane (US Army), un instructor certificat în arme de foc, potrivit CNNJ, care citează surse din rândul forţelor de ordine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.