Iulia Matei, secretar de stat în Ministerul de Externe pentru Afaceri Europene, este favorită pentru postul de ambasador al României pe lângă UE, susţin surse politice pentru News.ro. Fostul ambasador, Luminiţa Odobescu, ar urma să fie numită de Klaus Iohannis consilier prezidenţial pentru afaceri europene, în locul lăsat liber de Leonard Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iulia Matei a fost numită în funcţia de secretar de stat pentru Afaceri Europene în 8 noiembrie 2019. Este diplomat de carieră din anul 2003 şi a parcurs toate etapele profesionale până la gradul diplomatic de ambasador, pe care îl deţine în prezent. Cariera sa diplomatică a fost asociată în mod constant de relaţiile cu Uniunea Europeană şi statutul României de stat membru al Uniunii Europene, potrivit Ministerului de Externe. 
 
Înainte de numirea în funcţia de secretar de stat, a deţinut, începând cu aprilie 2013, funcţia de director general adjunct şi ulterior, din 2016, director general al Departamentului Uniunea Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
 
A coordonat activitatea Departamentului Uniunea Europeană pe durata primei Preşedinţii a României la Consiliul UE, desfăşurate în intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2019.
 
După aderarea României la Uniunea Europeană, începând cu aprilie 2007 şi până în iulie 2012, Iulia Matei şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană de la Bruxelles, unde a gestionat relaţiile cu Parlamentul European.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele pentru rechemarea a cinci ambasadori, printre care şeful Delegaţiei Permanente a României pe lângă NATO, Stelian Stoian şi şefa Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, Luminiţa Teodora Odobescu
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.