Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că un buget al Zonei Euro în sine nu este problematic dacă nu se creează o nouă falie între Zona Euro şi ţările non-euro, în caz contrar fiind nevoie de discuţii pe acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat care este poziţia României în ceea ce priveşte bugetul Zonei Euro, preşedintele Iohannis a declarat: ”Aici trebuie să avem foarte mare grijă şi asta am de gând să spun colegilor în Consiliu. Un buget al Zonei Euro în sine nu este problematic dacă prin acest buget nu se creează o nouă falie între Zona Euro şi ţările non-euro, aşa cum a fost o propunere a Comisiei pe care am salutat-o la momentul respectiv. Acest buget al Zonei prevede şi fonduri pentru dezvoltarea unor programe pe ţările care încă nu sunt membre în zona Euro, dar doresc să devină. Dacă conţine aceste componente, este în regulă, dacă însă se adânceşte falia, atunci s-ar putea să fie nevoie de mai multe discuţii”.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, pe a cărui agendă se află teme care vizează politica europeană de apărare, subiecte economice referitoare la ocupare, creştere economică, competitivitate, domeniul digital, inovare şi comerţ, migraţie, viitorul buget al Uniunii Europene post-2020, precum şi aspecte privind relaţiile externe ale Uniunii. În plus, vor fi abordate şi ultimele evoluţii referitoare la procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.