Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European, că se va întâlni cu Angela Merkel, însă neagă că ar fi avut vreodată vreo discuţie pe tema mutării ambasadei române în Israel la Ierusalim, spunând că "nu este o temă care ne priveşte bilateral".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă, la Bruxelles, va avea şi o întâlnire cu  Angela Merkel, în condiţiile în care au existat informaţii cu privire la aşa-anumite intervenţii referitor la mutarea ambasadei României din Israel, Iohannis a răspuns: "Da, intenţionez să am o întâlnire cu doamna Cancelar Merkel, dar această chestiune, a ambasadei, nu am discutat-o noi doi niciodată şi cred că nici nu avem de gând să o discutăm. Nu este o temă care ne priveşte în bilateral. Nu ştiu de unde a apărut această informaţie, dar pot să vă spun foarte clar: nu a existat între noi doi nicio discuţie pe această temă.

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut preşedintelui român Klaus Iohannis să nu mute sediul ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a relatat, la jumătatea lunii noiembrie, Jerusalem Post.

Surse occidentale au declarat pentru Jerusalem Post că Merkel a făcut demersuri pe lângă preşedintele român în acest sens. De asemenea, publicaţia relata că acţiuni similare au vizat şi alţi politicieni ca parte a campanie de blocare a relocării la Ierusalim a ambasadelor statelor europene.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.