Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, într-o conferinţţă de presă comună cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că România sprijină "ferm şi constant" suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, precum şi reformele interne şi parcursul european al acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am ţinut să îl asigur astăzi pe preşedintele Poroşenko de sprijinul ferm şi constant al României pentru suveranitatea, integritatea teritorială şi independenţa Ucrainei. Respectul pentru principiile şi normele care guvernează relaţiile internaţionale a stat întotdeauna la baza acţiunii noastre de politică externă şi România va continua să rămână consecventă acestui punct de vedere", a afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a spus şi că România este pregătită să sprijine procesul de reformă internă din Ucraina, necesar îndeplinirii angajamentelor asumate în procesul de asociere politică la Uniunea Europeană, amintind că România a fost primul stat membru UE care a ratificat Acordul de Asociere UE-Ucraina.

"Sprijinul acordat de România pe drumul european şi euroatlantic pe care Ucraina s-a angajat să îl parcurgă, precum şi în contextul crizei care o afectează în ultimii doi ani, reprezintă o bază solidă pentru realizarea de progrese consistente în relaţia bilaterală", a spus şeful statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.