Preşedintele Klaus Iohannis, aflat joi la reuniunea informală a Consiliului European de la Salzburg, a declarat că România este foarte implicată în activitatea agenţiei europene Frontex, dar ar trebui văzut dacă trebuie crescute efectivele şi dacă pot fi date atribuţii mai clare în combaterea migraţiei ilegale şi în zona de frontiere externe ale Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European de la Salzburg, pe a cărei agendă se află teme privind migraţia, securitatea internă a Uniunii Europene, precum şi ultimele evoluţii referitoare la procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Şeful statului a spus că cea mai importantă concluzie a reuniunii este că statele membre trebuie să lucreze repede la mai multe regulamente privind relocarea migranţilor.

"Concluzia cea mai importantă este că trebuie să lucrăm repede la câteva regulamente care permit abordarea mai tehnică, mai instituţională, a fenomenului migraţionist şi relocarea migranţilor. Astăzi, în sesiunea de dimineaţă, discutăm despre aspecte de securitate internă, colaborarea poliţienească, colaborarea judiciară, securitatea graniţelor externe şi în final, în ultima parte, vom discuta chestiuni legate de Brexit", a declarat Iohannis.

Întrebat care este poziţia României privind extinderea mandatului Frontex, şeful statului a spus că România este foarte implicată, dar ar trebui văzut dacă trebuie crescute efectivele şi dacă pot fi date atribuţii mai clare în combaterea migraţiei ilegele.
 
"Comisia a venit cu o propunere care în esenţă credem că este corectă - Frontex face o  treabă bună şi îmi place să reamintesc că România este foarte implicată în Frontex, însă este nevoie de mai mult, asta însemnând că trebuie să ne gândim dacă nu creştem efectivele Frontex şi dacă le dăm poate atribuţii un pic mai clare în combaterea migraţiei ilegale şi în zona de frontiere externe ale Uniunii", a adăugat Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.