Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că NATO trebuie să înceapă un "proces de reflecţie" cu privire la relaţia pe care o are cu Federaţia Rusă, în contextul în care acordurile de la Minsk nu au fost respectare, anexarea ilegală a Crimeei continuă, precum şi militarizarea Ucrainei şi a Mării Negre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"(NATO - n.r.) ar trebui să declanşeze un proces de reflecţie privind relaţia Alianţei cu Rusia, respectiv privind necesitatea modernizării Conceptului Strategic din 2010, şi să identifice noi modalităţi de sprijin pentru partenerii NATO. Totodată, va trebui să examineze modul în care Alianţa se poate implica mai mult în combaterea terorismului", a afirmat preşedintele, cu ocazia întâlnirii anuale cu şefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti.

El a făcut aceste declaraţii în contextul în care a acuzat că eforturile internaţionale pentru soluţionarea crizei din estul Ucrainei "nu au progresat".

"Acordurile de la Minsk sunt în continuare neaplicate. Anul 2017 va trebui să aducă rezolvarea acestei crize, pentru a evita perpetuarea conflictului sub formă de conflict prelungit, cu afectarea capacităţii Ucrainei de a duce mai departe procesul de reforme. Se menţine ocuparea ilegală a Crimeii, iar militarizarea acesteia şi a Mării Negre a continuat anul trecut. Prin urmare, la Consiliul European din decembrie, am susţinut alături de ceilalţi şefi de stat şi guvern prelungirea sancţiunilor, care vor trebui menţinute atât timp cât Acordurile de la Minsk nu sunt implementate", a spus preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.