Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare preşedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, afirmând că mandatul acestuia la Casa Albă va marca, cu siguranţă, consolidarea în continuare a cooperării deja excelente dintre România şi Statele Unite, la care Biden a avut deja o contribuţie substanţială, în calitate de vicepreşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Stimate domnule Preşedinte-ales, Am deosebita onoare şi plăcerea de a vă adresa felicitările mele cu ocazia alegerii dumneavoastră în funcţia de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii. România, în calitate de partener strategic de încredere al Statelor Unite, rămâne ferm angajată să continue promovarea obiectivelor noastre comune de securitate strategică, apărare şi economice. Mandatul dumneavoastră de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii va marca, cu siguranţă, consolidarea în continuare a cooperării deja excelente dintre România şi Statele Unite, la care aţi avut deja o contribuţie substanţială, în calitate de Vicepreşedinte”, a transmis Iohannis.

El afirmă că îşi aminteşte cu deosebită plăcere vizita pe care Biden a făcut-o în România, în anul 2014, precum şi sprijinul personal pe care l-a acordat în mod constant României.

”Aştept cu interes celebrarea, în 2021, a 10 ani de la Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi Statele Unite ale Americii, adoptată în timpul mandatului dumneavoastră de Vicepreşedinte. România şi Statele Unite împărtăşesc valorile democraţiei, drepturilor omului, bunei guvernări şi statului de drept, Parteneriatul nostru Strategic contribuind decisiv la transformarea democratică a ţării mele. România este ferm alături de Statele Unite pentru a face faţă provocărilor actuale, de la sănătate la economie şi schimbări climatice, şi de la securitate la drepturile omului, scopul nostru fiind asigurarea unui viitor mai bun pentru popoarele noastre”, afirmă Klaus Iohannis.

El subliniază că, în calitate de partener strategic al Statelor Unite şi aliat în cadrul NATO, ”România rămâne angajată să îşi aducă aportul în ceea ce priveşte cheltuielile de apărare (burden sharing) şi să contribuie în continuare la securitatea, prosperitatea şi rezilienţa comunităţii globale a democraţiilor”.

”Vă doresc mult succes în preluarea mandatului dumneavoastră de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii în acest context complex şi aştept cu interes să lucrăm împreună în scopul promovării obiectivelor noastre comune”, afirmă Iohannis în finalul mesajului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.