Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de felicitare noului Secretar General ales al Organizaţiei Naţiunilor Unite, António Manuel de Oliveira Guterres, considerând această alegere o binemeritată recunoaştere a experienţei politice şi diplomatice îndelungate şi a unei cariere de prestigiu dedicate promovării eficiente a multilateralismului în relaţiile internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi face o deosebită plăcere să vă transmit cele mai calde felicitari pentru alegerea dumneavoastră ca Secretar General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, în urma deciziei unanime adoptate recent de Adunarea Generală. Consider această numire ca o binemeritată recunoaştere a experienţei dumneavoastră politice şi diplomatice îndelungate şi a unei cariere de prestigiu dedicate promovării eficiente a multilateralismului în relaţiile internaţionale. În egală măsură, această numire reprezintă actul final al unuia dintre cele mai transparente procese de selecţie din istoria Organizaţiei Naţiunilor Unite. Îmi exprim deplina încredere în capacitatea dumneavoastră de a găsi cele mai bune soluţii pentru problemele cu care se confruntă omenirea”, se arată în mesajul transmis de către preşedintele Iohannis noului secretar general al ONU.

El îl asigură pe Antonio Guterres de întreaga susţinere din partea sa şi a României în vederea promovării păcii, securităţii şi dezvoltării durabile, în beneficiul întregii lumi.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Adresându-vă cele mai sincere urări de succes în importantul mandat care v-a fost încredinţat, vă rog să primiţi, Excelenţă, asigurarea înaltei mele consideraţii”, se mai arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite l-a numit joi după-amiază pe portughezul Antonio Guterres pentru un mandat de cinci ani ca secretar general al ONU, iar acesta urmează să-l înlocuiască la începutul anului viitor pe actualul lider Ban Ki-moon. Decizia Adunării Generale este una aşteptată şi vine la exact o săptămână după ce fostul premier portughez a fost nominalizat pentru poziţie de către Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

Antonio Manuel de Oliveira Guterres este un politician portughez socialist. Acesta a condus executivul socialist de la Lisabona în perioada 1995-2002. Ulterior, Guterres a servit timp de un deceniu în poziţia de Înalt Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

Antonio Guterres este foarte apreciat în cadrul Naţiunilor Unite şi are reputaţia unui excelent orator, fiind un susţinător vehement al drepturilor omului. Portughezul a presat în repetate rânduri ţările puternice să facă mai multe pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.