Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că ideal ar fi ca, în cadrul Uniunii Europene, toate ţările să aibă aceeaşi abordare şi să fie ”o echipă închegată” în toate chestiunile, întrebat fiind despre unele poziţii ale Ungariei. El a precizat că o democraţie funcţionează cu o diversitate de opinii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cincu, dacă în cadrul întâlnirii cu premierul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, s-a discutat despre creşterea presiunii asupra Ungariei pentru a-şi schimba poziţiile care nu sunt întotdeauna în concordanţă cu ale Uniunii Europene. 
 
“Este destul de clar că în Uniunea Europeană avem şi foarte multe reuşite, dar avem şi unele puncte unde nu suntem toţi de aceeaşi părere. Unele din aceste puncte tocmai le-aţi menţionat, nu vreau să le repet şi nu cred că este acesta formatul în care putem să vorbim despre o ţară terţă care nu este prezentă astăzi cu noi aici, dar pot să vă spun că, cel puţin în ce ne priveşte pe noi doi, domnul prim-ministrul Rutte, cu mine şi cu domnul prim-ministru Ciucă suntem de partea celor care caută soluţii”, a declarat Klaus Iohannis.
 
El a precizat că ideal ar fi ca toate ţările Uniunii Europene să aibă aceeaşi abordare.
 
“Noi dorim să ieşim din toate crizele cu soluţii pozitive pentru Uniune şi mai ales pentru cetăţenii europeni. Dacă ici-colo există probleme sistemice sau nu neapărat sistemice, noi suntem dispuşi să venim şi să ajutăm la depăşirea lor. Sigur că ideal ar fi ca toţi să avem aceeaşi abordare şi să avem din capul locului o echipă închegată în absolut toate chestiunile, dar ştiţi bine că o democraţie funcţionează cu o diversitate de opinii. Trebuie să acceptăm că nu toată lumea este exact de părerea noastră şi să ne concentrăm pe problemă şi pe soluţii la această problemă, oricare ar fi ea. În Uniunea Europeană nu există problemele unora, sunt problemele noastre comune şi împreună trebuie să găsim soluţiile”, a transmis Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.