Preşedintele Klaus Iohannis îi va primi, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe reprezentanţii cancelariilor străine acreditaţi în România, pentru întâlnirea anuală a diplomaţiei, ocazie cu care va prezenta şi principalele direcţii ale politicii externe pentru anul 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea va avea loc la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

"Preşedintele se va întâlni cu şefii misiunilor diplomatice reprezentaţi în România, prilej cu care şeful statului va prezenta principalele direcţii de politică externă vizate de România. Este o cutumă ca această întâlnire să aibă loc la începutul fiecărui an", a anunţat săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Întâlnirea dintre preşedinte şi ambasadorii acreditaţi la Bucureşti are loc în fiecare an. În 2016, Klaus Iohannis a avut un discurs critic la adresa unora dintre măsurile Uniunii Europene, odată cu declanşarea crizei migraţiei. Acest subiect ar putea face parte şi din discursul de anul acesta al preşedintelui, precum şi cel privind Brexitul, alegerile din SUA şi învestirea lui Donald Trump şi situaţia din flancul estic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.