Preşedintele Klaus Iohannis a scris, sâmbătă noaptea, şi pe Facebook despre atacul din Munchen, susţinând că astfel de crime ”pline de laşitate” trebuie pedepsite ”cu promptitudine şi cu maximă severitate” şi că sunt necesare noi eforturi ale comunităţii internaţionale pentru a creşte capacitatea de prevenţie şi de acţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamn cu fermitate atacul armat care a avut loc în această seară, la München. Din păcate, oameni nevinovaţi cad în continuare victime violenţei extreme şi complet nejustificate. Astfel de crime pline de laşitate trebuie pedepsite cu promptitudine şi cu maximă severitate. Sunt necesare noi eforturi ale comunităţii internaţionale pentru a creşte capacitatea de prevenţie şi de acţiune, cu folosirea tuturor mijloacelor disponibile, care pot fi utilizate”, scrie Iohannis pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că gândurile sale se îndreaptă acum spre familiile şi apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi.

”Sunt în legătură cu autorităţile române competente, care depun toate eforturile pentru a afla dacă printre victime sunt şi cetăţeni români şi a acorda asistenţă necesară, dacă este cazul”, precizează preşedintele Iohannis.

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj în limba engleză pe Twitter în care îşi exprimă solidaritatea cu Germania şi spune că gândurile sale sunt alături de familiile victimelor şi răniţilor oribilului atac din Munchen.

Ultimul bilanţ al atacului armat comis vineri seară într-un centru comercial din oraşul german Munchen indică 11 persoane decedate, potrivit unor medici citaţi de La Repubblica. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.