Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, în cadrul discuţiilor avute cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a ridicat problema întăririi Flancului Estic al NATO, precizând că acesta trebuie să fie puternic şi bine echilibrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Klaus Iohannis a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă România are nevoie de mai mult ajutor militar. 
 
"Rusia şi-a început atacul împotriva Ucrainei din sud, din zona Mării Negre, este un scenariu de care am avertizat de-a lungul anilor. România are aproximativ 650 de kilometri de graniţă cu Ucraina. Suntem îngrijoraţi în ceea ce priveşte Flancul Estic şi lucrăm pentru a consolida Flancul de Est împreună cu vicepreşedintele Harris. Am ridicat problema Flancului Estic, care trebuie să fie puternic şi bine echilibrat pentru că dacă o parte a Flancului Estic este puternică, dar altă parte este mai slabă, atunci nu e echilibrat. Flacul de Est trebuie să fie puternic pentru a apăra întreaga Alianţă Nord-Atlantică”, a explicat preşedintele României. 
 
El a precizat că pe Flancul Estic trebuie materializată o forţă destul de puternică, care să descurajeze orice acţiuni.
 
"Pe Flancul de Est aliaţii trebuie să materializeze o forţă care este destul de puternică, care să funcţioneze ca o zădărnicire, ca o descurajare a oricăror acte şi evident SUA joacă un rol foarte important. Am discutat despre creşterea prezenţei SUA pe Flancul de Est şi contribuţia noastră pe Flancul de Est şi am vorbit de articolul 5 al NATO şi despre parteneriatul durabil între forţele noastre militare. Forţele americane sunt în România de mulţi ani şi lucrează foarte bine cu forţele româneşţi şi contribuie la întărirea Flancului de Est şi este o creştere a asigurării faţă de România şi suntem alături de SUA şi ceilalţi membri ai NATO. Am discutat despre aceste lucruri şi avem aceeaşi modalitate de abordare care este specifică parteneriatului nostru. Ne bucurăm de parteneriatul stratregic pentru că încercăm să rezolvăm problemele şi le rezolvăm împreună”, a mai afirmat Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.