Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe noul ambasador al Franţei în România, Michèle Ramis, şi pe noul ambasador al Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, care şi-au prezentat scrisorile de acreditare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Republicii Franceze, doamna Michèle Ramis, Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat încrederea că Parteneriatul Strategic dintre România şi Franţa, aflat deja la un nivel foarte înalt de excelenţă, va continua să se dezvolte, inclusiv prin menţinerea dinamicii contactelor politice de nivel şi a încurajat noul ambasador francez să se implice activ în acest scop. În context, Preşedintele României a evocat  întrevederea extrem de bună cu Preşedintele Franţei, domnul Emmanuel Macron", informează Administraţia Prezidenţială.

Iohannis şi noul ambasador francez au discutat şi despre cooperarea economică.

"Ambasadorul Ramis a arătat că este onorată să reprezinte Franţa în România şi că este impresionată de nivelul Parteneriatului Strategic, de prietenia şi încrederea dintre cele două state, urmând să se implice în aprofundarea Parteneriatului, inclusiv prin organizarea vizitei din acest an a Preşedintelui Franţei, dar şi în proiectele bilaterale şi europene de interes comun, precum şi în cele care ţin de apartenenţa celor două state la Francofonie", se mai arată în comunicat.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Oleksandr Bankov, ambasadorul Ucrainei, Preşedintele Klaus Iohannis a salutat cursul ascendent al relaţiei bilaterale şi a exprimat interesul pentru concretizarea obiectivelor stabilite în comun cu Preşedintele Petro Poroşenko. Preşedintele României a asigurat, totodată, cu privire la continuarea sprijinului ţării noastre pentru Ucraina, inclusiv în efortul de implementare a reformelor.

"Ambasadorul Bankov a subliniat la rândul său obiectivul de dezvoltare a relaţiilor bilaterale, arătând că Ucraina vede România nu doar ca pe un stat vecin, dar şi ca pe un partener şi prieten, mulţumind pentru sprijinul pe care îl acordă România ţării sale în această etapă istorică, sprijin care este foarte apreciat la Kiev", potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.