Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu ministrul de stat pentru Afaceri Externe al Japoniei, Nobuo Kishi, cu care a discutat despre relaţiile bilaterale şi oportunităţile de extindere a parteneriatului dintre cele două ţări, în special din perspective politice şi economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Agenda de discuţii a inclus un schimb de vederi asupra stadiului şi perspectivelor de consolidare a parteneriatului dintre România şi Japonia, cu accent pe dinamizarea contactelor politice de nivel şi a cooperării economice, respectiv asupra aprofundării schimburilor culturale şi inter-umane", potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis a exprimat dorinţa României de aprofundare a relaţiilor de parteneriat dintre cele două state, precum şi pentru intensificarea contactelor politice de nivel. Kishi a arătat că, pentru Japonia, România este "un partener important, a cărui relevanţă strategică a crescut în ultimii ani", având în acelaşi timp o creştere economică solidă, care o face atractivă pentru mediul de afaceri japonez. Înaltul oficial a subliniat că Japonia doreşte extinderea şi întărirea cooperării cu România.

"Preşedintele României a încurajat realizarea de noi investiţii japoneze în ţara noastră, a cărei economie are un potenţial mare, inclusiv prin valorificarea oportunităţilor sporite de cooperare economică ce se deschid în relaţia României cu Japonia în contextul finalizării negocierilor Acordului de Parteneriat Economic şi a Acordului de Parteneriat Strategic UE-Japonia, cu ocazia Summitului UE-Japonia din 6 iulie 2017", potrivit comunicatului.

Iohannis şi Ministrul de Stat Nobuo Kishi au avut un schimb de vederi şi asupra evoluţiilor din Peninsula Coreeană. Preşedintele a reiterat poziţia fermă a României privind acţiunile Coreei de Nord, "care sunt de natură să încalce rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate ONU".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.