Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul spaniol, Margarita Robles Fernandez, în cadrul căreia au fost discutate modalităţile de sporire a colaborării între cele două state în domeniul apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, întrevederea bilaterală a avut loc în marja Reuniunii informale a miniştrilor apărării din statele membre ale UE de la Praga.

”Cu acest prilej, cei doi oficiali au avut ocazia de a trece în revistă stadiul şi perspectivele cooperării în domeniul apărării, fiind reliefate, în context, principalele repere ale cooperării militare bilaterale. De asemenea, au fost abordate modalităţile de sporire a colaborării între cele două state în domeniul apărării, atât în format bilateral, cât şi multilateral, în cadrul UE şi NATO, precum şi temele de actualitate de pe agenda curentă de securitate în regiunea Mării Negre”, a arătat sursa citată.

Vasile Dîncu a exprimat aprecierea pentru colaborarea constantă între cele două state în domeniul apărării, evidenţiind importanţa continuării desfăşurării în comun a exerciţiilor bilaterale şi multinaţionale, în beneficiul creşterii interoperabilităţii între cele două armate.

”Evocând provocările suplimentare la adresa securităţii, partea română a transmis aprecierea pntru sprjinul oferit de Spania în implementarea măsurilor de sporire a securităţii pe flancul estic aliat, cu accent pe contribuţia pentru misiunile de poliţie aeriană întarită în Romania”, a menţionat MApN.

Totodată, cei doi interlocutori au agreat asupra necesităţii menţinerii unui dialog bilateral constant, în sprijinul implementării cât mai eficiente a proiectelor comune în domeniul apărării asumate în context bilateral.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.