Organizaţia ActiveWatch îşi exprimă solidaritatea cu Parászka Boróka, jurnalistă a radioului public de limbă maghiară Radio România Târgu Mureş, ţintă a unor mesaje formulate public de politicianul de extremă dreaptă Bartha Barna, care acreditează ideea că aceasta ar trebui să fie victima unor acte violente, de natură să îi suprime chiar viaţa, îndemnând la violenţă cu consecinţe deosebit de grave la adresa integrităţii fizice a acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Active Watch condamnă discursul şi cere Parchetului General să se sesizeze oficial.
 
"Condamnăm ferm discursul public extremist de incitare la violenţă împotriva acestei jurnaliste şi de incitare la ură şi discriminare împotriva atât a jurnaliştilor, cât şi a minorităţilor etnice romă şi evreiască, de care se face responsabil politicianul Bartha Barna.
 
Reamintim că discursul extremist de acest tip reprezintă o infracţiune şi solicităm Parchetului General să se sesizeze din oficiu pentru cercetarea faptelor de natură penală de instigare publică la comiterea de infracţiuni şi incitarea publicului la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane, prevăzute de Codul penal (art. 368 şi 369). Salutăm comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş prin care anunţă sesizarea din oficiu în cauză cu speranţa demarării unei anchete rapide şi efective de natură a sancţiona derapaje de o asemenea gravitate inclusiv prin mijloace de drept penal", notează ActiveWatch.
 
La rândul său, Reporteri fără Frontiere a publicat un mesaj pe Twitter în care condamnă ameninţările la adresa jurnalistei Parászka Boróka şi cere ca astfel de atacuri să fie investigate penal. 
 
“Distruge secuimea, oamenii din secuime prin intermediul unor programe distructive, perturbatoare  realizate cu mare fineţe de către evrei. Nivelul la care a decăzut starea sufletească a poporului secuiesc se datorează în fapt limbii maghiare, din cauza mizeriei cu care a fost hrănit prin intermediul televiziunii. Or, se poate eventual asculta o emisiune semnată de Parászka Boróka la Radio Tg. Mureş. Dacă maghiarii nu pot spânzura astfel de oameni, nu-i pot elimina din rândul lor, atunci nu e de mirare că suntem unde suntem. Şi ea se mai şi declară de a fi de origine secuiască. Nu ştiu cine cunoaşte activitatea lui Parászka Boróka, dar nu am cuvinte pentru activitatea sa. Poporul ar trebui să îi să îi elimine pe cei ca ea. Secuii ar trebui să protesteze împotriva posibilităţii ca asemenea persoane să poată lucra la radio sau oriunde altundeva. Vorbim de o jurnalistă teribil de inteligentă, dar eu n-am mai văzut în viaţa mea aşa o lepădătură.”, a spus Bartha Barna despre jurnalistă, contorm Active Watch.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.