Asistentul adjunct al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, a declarat, joi, la Constanţa, că SUA doresc să colaboreze cu Rusia în diverse domenii, dar că, indiferent cum vor evolua relaţiile dintre cele două ţări, acest lucru nu va afecta angajamentul faţă de aliaţi, inclusiv România, iar dacă politicile lor nu vor fi în concordanţă atunci SUA îşi va apăra interesele şi îşi va îndeplini angajamentele faţă de aliaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hoyt Yee a susţinut, joi după-amiază, o prelegere la Universitatea Ovidius, din Constanţa, despre Parteneriarul Strategic dintre SUA şi România.

La finalul discursului său, el a avut un dialog cu studenţii aflaţi în sală. La un moment dat, unul dintre aceştia l-a întrebat dacă Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări ar avea de suferit în eventualitatea unei colaborări a SUA cu Rusia. Hoyt Yee a spus că administraţia americană doreşte să găsească puncte comune cu Rusia, dar angajamentele luate de Statele Unite ale Americii faţă de aliaţi, inclusiv România, nu vor avea de suferit.

“A avut loc o întâlnire la Munchen săptămâna trecută, conferinţa pentru politici de securitate, iar la Bonn a avut loc reuniunea G20. Vicepreşedintele SUA a fost la Munchen, iar secretarul de stat Rex Tillerson a fost la Bonn şi la ambele evenimente ei au spus răspicat că, deşi SUA îşi doresc să găsească puncte comune cu Rusia, îşi doresc să colaboreze cu Rusia în domeniile în care există interese comune sau asemănătoare, în situaţiile în care interesele noastre diferă, în care politicile noastre nu sunt în concordanţă, noi, SUA, vom lua atitudine pentru a ne apăra interesele şi pe cele ale aliaţilor noştri. Pe scurt, indiferent cum vor evolua relaţiile SUA cu Rusia, acest lucru nu va afecta angajamentul nostru faţă de aliaţii noştri, inclusiv România, faţă de NATO şi îndeplinirea obligaţiilor noastre în calitate de prieten, partener şi aliat al României şi al celorlalte ţări”, a afirmat asistentul adjunct al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Europa şi Eurasia.

Asistentul adjunct al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, a fost prezent, joi după-amiază, la Universitatea Ovidius din Constanţa, unde a ţinut o prelegere în faţa studenţilor despre Parteneriatul Strategic dintre SUA şi România.

La finalul întâlnirii, a primit din partea rectorului Universităţii Ovidius, Sorin Rugină, o pictură cu bustul poetului Ovidius, o diplomă de excelenţă şi insigna Ovidius.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.