Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, transmite că regretă evenimentul petrecut în Afganistan, unde a avut loc un atentat în care au fost răniţi inclusiv opt militari români, spunând că îi apreciază pe aceştia pentru serviciul lor din cadrul misiunii NATO. Klemm le urează militarilor însănătoşire grabnică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am aflat cu regret că opt militari români au fost răniţi în atacul de luni din Afganistan. Transmit aprecierea mea, şi pe cea a Statelor Unite, pentru serviciul lor în cadrul misiunii NATO din Afganistan. Aceşti români curajoşi au participat la numeroase misiuni în Afganistan şi Kosovo, pentru a aduce libertate şi democraţie în zone grav afectate de război. Le transmitem însănătoşire grabnică. Potrivit relatărilor, acelaşi atac ar fi ucis 11 copii afgani. Gândurile noastre sunt şi alături de familiile acestora”, spune Hans Klemm.

Opt militari români din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni în urma unui atentat cu autovehicul capcană în Afganistan. 

Potrivit MApN, aceştia se află în spitalul militar din Kandahar, în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.