Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la finalul întâlnirii de la Viena cu omologul său austriac Christian Kern, că ţara noastră reprezintă pentru Austria una din cele mai importante pieţe din punct de vedere economic şi nu numai, precizând că această ţară este al doilea stat din punct de vedere al investiţiilor în ţara noastră. Grindeanu l-a invitat pe cancelarul austriac în vizită în România în toamna acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România este importantă pentru Austria şi Austria este importantă pentru România. Austria este al doilea stat ca investiţii în România, ceea ce este extrem de important din punctul nostru de vedere, dar, totodată, România reprezintă pentru Austria una din cele mai importante pieţe din punctual de vedere al business-urilor şi al lucrurilor care se pot dezvolta în ţara noastră”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, după întrevederea cu cancelarul Christian Kern.

Şeful Executivului a precizat că în cadrul întâlnirii au fost discutate subiecte de importanţă majoră pentru ambele state pe domenii strategice precum energie, construcţii, sectorul bancar, asigurări, dar şi despre preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

”Sunt două direcţii principale pe care azi am avut discuţii. Prima este cea legată de componenta economică (…) pe domenii strategice precum energie, construcţii, sectorul bancar, asigurări şi nu numai. (…) Al doilea subiect principal, cel legat de domeniul afacerilor europene. Ne pregătim pentru preluarea succesivă a preşedinţiei Comisiei Europene (…) Sunt foarte multe teme dificile de abordat: Brexit, orientările de viitor ale UE, politicile viitoare care din punctul nostru de vedere trebuie să confirme politica de coeziune ca şi pilon central şi instrument pentru creşterea convergenţei dintre Europea de Est şi cea de Vest, de asemenea, cadrul financiar post 2020 şi care va fi agenda preşedinţiilor noastre”, a arătat Grindeanu.

Totodată, prim-ministrul l-a invitat pe omologul său austriac să viziteze România în toamna acestui an. ”L-am invitat pe cancelarul Kern şi sper că în această toamnă să vină în vizită în România”, a menţionat Grindeanu.

La rândul său cancelarul Christian Kern a vorbit despre relaţiile economice ale celor două state, dar şi despre viitorul Uniunii Europene. ”Anul trecut s-au investiţii de peste două miliarde de euro şi am văzut că a fost o creştere evidentă în România care va fi chiar mai bună în viitorul an. Situaţia este că firmele austriece au o evoluţie foarte bună, mii de locuri de muncă depind de acestea. De asemenea, evoluţia din Europa ne arată că avem confruntări importante, dorim ca Europa să fie într-o situaţie stabilă (...) Am discutat şi despre chestiunea preşedinţiei UE fiindcă că Austria va prelua preşedinţia în a doua jumătate a anului 2018, iar România, imediat după aceea în anul 2019, va continua această preşedinţie şi am avut un schimb de păreri despre accentele comune pe care dorim să le dezvoltăm aici”, a declarat Kern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.