Prim-ministrul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, vineri, la Bruxelles, cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk cu care a discutat despre temele de pe agenda UE, priorităţile Guvernului şi a reafirmat angajamentul Executivului de a continua lupta împotriva corupţiei, sens în care prim-ministrul şi-a exprimat disponibilitatea de a lucra cu instituţiile europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce priveşte temele europene, implicarea şi consolidarea rolului României în Uniunea Europeană sunt priorităţi pentru guvernul de la Bucureşti. Unitatea UE şi sprijinul pentru aprofundarea integrării europene sunt esenţiale, dacă ne uitam la provocările actuale, interne şi externe, cu care se confruntă Uniunea.  Orice initiative care ar duce spre divizare trebuie combătute cu fermitate”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu la întâlnirea cu Donald Tusk, informează Guvernul.

Totodată, premierul a prezentat priorităţile Executivului, cu accent pe măsurile economice de stimulare a creşterii economice.

De asemenea, şeful Guvernului a reafirmat angajamentul cabinetului său de a continua lupta împotriva corupţiei, sens în care şi-a exprimat disponibilitatea de a lucra cu instituţiile europene.

Deplasarea la Bruxelles este prima vizită externă a premierului Sorin Grindeanu de când a preluat funcţia de şef al Executivului. „Vreau să-i asigur pe toţi partenerii noştri din instituţiile europene că lupta împotriva corupţiei, implicarea şi consolidarea rolului nostru în UE sunt obiective prioritare ale Guvernului pe care-l conduc, iar demersul de acum se înscrie în linia dialogului activ pe care-l promovăm cu toţi interlocutorii europeni”, a afirmat prim-ministrul Grindeanu, înainte de plecarea la Bruxelles.

Din delegaţia condusă de premierul Sorin Grindeanu fac parte Teodor-Viorel Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe şi Marius Nica, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.