Ambasadorul României la Washington George Maior a declarat marţi că lucrează intens la o vizită a premierului Mihai Tudose în SUA în această toamnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Relaţia cu SUA este a la cel mai înalt nivel din istoria sa post-decembristă. Va fi o toamnă foarte interesantă. Lucrez intens la o vizită a primului-ministru Tudose în SUA. În această lună, septembrie, vine şi ministrul Apărării, sperăm că şi preşedinţii celor două Camere vor avea întâlniri cu omologii lor. Se pregăteşte şi cea mai mare misiune economică desfăşurată vreodată în România, în octombrie, cu companii americane”, a afirmat George Maior.

El s-a declarat convins de faptul că premierul Mihai Tudose va efectua, în această toamnă, o vizită în SUA.

„Sunt convins că în această toamnă vom avea o vizită a premierului în SUA, care să concretizeze aspectul strategic realizat de vizita preşedintelui în termeni operaţionali, la nivel economic, la nivel de comunicare cu principalii membri ai administraţiei americane”, a completat ambasadorul României în SUA.

Referitor la situaţia vizelor pentru români, el a spus că problema se află permanent pe agendă, fiind o atitudine favorabilă faţă de România.

„E pe agendă permanent şi o discut permanent această chestiune. E o atitudine favorabilă faţă de România, asta aş putea să spun”, a conchis George Maior.  

George Maior se află la Bucureşti pentru a participa la Reuniunea anuală a diplomaţiei române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.