Secretarul de stat în MAE George Ciamba a avut, miercuri, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, aflat la începutul mandatului în ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat MAE, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor româno-germane, ambele părţi confirmând disponibilitatea şi interesul de intensificare a ritmului cooperării în toate domeniile de interes reciproc.

Secretarul de stat a reiterat importanţa pe care România o conferă relaţiei cu Germania, atât din perspectiva raporturilor bilaterale, cât şi a cooperării româno-germane în cadrul UE şi NATO.

În cadrul întrevederii a fost discutată şi tematica minorităţii germane din ţara noastră, pilon deosebit de important al relaţiilor bilaterale, în perspectiva celei de-a 20-a ediţii a Comisiei Mixte Româno-Germană pentru Problematica Etnicilor Germani din România, care va fi găzduită, în acest an, de România, se mai arată în comunicat.

Germania pledează pentru stabilitate şi predictibilitate în România şi pentru „continuarea fermă a parcursului de întărire a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei în ţară”, a declarat miercuri, în cursul primei sale întâlniri cu presa, noul Ambasador al Germaniei la Bucureşti, Cort Meier-Klodt.

Mai exact, el a pledat pentru ca „România să îşi continue cursul reformelor şi să păşească în continuare pe calea de succes pe care a pornit, cu ani în urmă, şi că confere un caracter ireversibil realizărilor sale”.

„Guvernul federal sprijină acest aspect de multă vreme, la cel mai înalt nivel: doamna cancelar federal Merkel, cât şi preşedintele federal Gauck, în cursul vizitei sale întreprinse în 2016 în România, au subliniat cât se poate de clar acest lucru în discuţiile purtate cu preşedintele Iohannis, cu Guvernul, cu reprezentanţi ai justiţiei şi ai societăţii civile, exprimându-şi respectul pentru performanţele atinse de România în ultimii ani”, a spus Ambasadorul.

El a precizat că va relua acest mesaj în cursul întâlnirilor pe care intenţionează să le aibă în viitorul apropiat cu reprezentanţi ai noului Guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.