Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat, vineri, în timpul unei vizite la Braşov, că „Israelul are tot dreptul să-şi apere teritoriul şi populaţia”; el subliniind nevoia ca, în gestionarea situaţiei din zonă, să existe „grija de a nu produce direct sau indirect escaladare”. „NATO are două ameninţări directe: Rusia, pe de o parte, şi terorismul, pe de altă parte”, spune Geoană, care vorbeşte şi despre faptul că Alianţa este în contact cu partenerii din Orientul Mijlociu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, afirmă că, deşi Alianţa Nord-Atlantică nu este implicată în mod direct în conflictul dintre Israel şi Hamas, NATO este „foarte vigilentă”, întrucât este interesată de orice „element de instabilitate”
 
„NATO are două ameninţări directe: Rusia, pe de o parte, şi terorismul, pe de altă parte. De aceea suntem foarte, foarte vigilenţi la efectele directe şi indirecte ale acestei situaţii. Sperăm ca situaţia să nu escaladeze. Israelul are tot dreptul să-şi apere teritoriul şi populaţia. În acelaşi timp, trebuie să o facem proporţional şi cu grija de a nu produce direct sau indirect escaladare. NATO are foarte mulţi parteneri în zonă, cam toate ţările din zonă sunt partenerii noştri. Şi de aceea şi eu şi secretarul general şi colegii mei avem un dialog diplomatic şi politic foarte susţinut cu toate ţările din zonă. (...) Suntem în contact cu partenerii noştri şi suntem foarte vigilenţi pe tot ce înseamnă geografiile NATO, fie că este vorba de Ucraina şi războiul Rusiei acolo, fie că este vorba de zona nordică, unde şi acolo sunt elemente interesante şi mai ales aici, în dus, unde lucrurile sperăm să se calmeze şi să reintre într-un făgaş al dialogului şi al unor soluţii politico-diplomatice. Este singura cale pentru a obţine stabilitate din nou în Orientul Mijlociu”, a declarat Mircea Geoană. 
Conform acestuia, săptămâna viitoare regele Iordaniei va face o vizită la sediul NATO; Iordania fiind considerată „un absolut partener vital” pentru NATO în Orientul Mijlociu.
Deşi Alianţa Nord-Atlantică nu este implicată în mod direct în conflict, NATO este „foarte vigilentă”, întrucât este interesată de orice „element de instabilitate”
Mircea Geoană a vizitat, vineri, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, unde a avut întâlniri cu studenţii. Vineri, adjunctul secretarului general al NATO va discuta cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Braşov, dar şi cu un grup de tineri ca fac parte din think tank-ul „Rethink România”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.