Europarlamentarul Înnoim Europa Ramona Strugariu, care este raportor în Comisia LIBE a Parlamentului European pe programul privind justiţia, a anunţat că după negocieri complicate a fost găsit un acord echilibrat care înseamnă 305 milioane euro cu focus pe justiţie şi statului de drept, în cadrul financiar multianual 2021-2027. Ea a adăugat că programul vizează cooperarea judiciară în materie civilă şi penală şi promovarea statutului de drept, independenţei şi imparţialităţii justiţiei, inclusiv prin susţinerea eforturilor de îmbunătăţire a eficacităţii sistemelor naţionale de justiţie şi a executării efective a deciziilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Fum alb pentru Justice Programme! Am încheiat trilogul final acum câteva minute. Sunt raportor LIBE Renew Europe pentru acest program. După negocieri mai mult decât complicate, am ajuns la un acord echilibrat care înseamnă, în esenţă, 305 milioane de euro cu focus pe justiţie şi statul de drept, în Cadrul Financiar Multianual 2021 - 2027. Programul are ca obiectiv general să contribuie la dezvoltarea în continuare a unui spaţiu european de justiţie bazat pe statul de drept, inclusiv pe independenţa şi imparţialitatea justiţiei, pe recunoaşterea şi încrederea reciprocă şi cooperarea judiciară, consolidând, astfel, şi democraţia, statul de drept şi drepturile fundamentale”, a scris Ramona Strugariu vineri pe Facebook.
 
Eurodeputata USR-PLUS prezintă şi obiectivele specifice ale programului pe Justiţie.
 
„- să faciliteze şi să sprijine cooperarea judiciară în materie civilă şi penală şi să promoveze statul de drept, independenţa şi imparţialitatea justiţiei, inclusiv prin sprijinirea eforturilor de îmbunătăţire a eficacităţii sistemelor naţionale de justiţie şi a executării efective a deciziilor;
 
- să sprijine şi să promoveze formarea judiciară în vederea promovării unei culturi juridice, judiciare şi de stat de drept comune, precum şi aplicarea consecventă şi efectivă a instrumentelor juridice relevante ale Uniunii în contextul prezentului program;
 
- să faciliteze accesul efectiv şi nediscriminatoriu la justiţie pentru toţi şi la căi de atac eficiente, inclusiv prin mijloace electronice (e-justiţie), prin promovarea unor proceduri civile şi penale eficiente şi prin promovarea şi sprijinirea drepturilor tuturor victimelor infracţiunilor, precum şi a drepturilor procesuale ale persoanelor suspectate şi acuzate în cadrul procedurilor penale”, mai arată Strugariu, în postarea pe reţeaua de socializare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.