Europarlamentarul german Elmar Brok a condamnat, într-o declaraţie pentru Ziare.com, practicile staliniste ale puterii politice de la Bucureşti în ceea ce priveşte încercările de a o împiedica pe Laura Codruţa Kovesi să ajungă la conducerea Parchetului European. Oficialul cere autorităţilor române să-şi reanalizeze acţiunile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Există multe metode prin care poţi încerca să opreşti ascensiunea unui candidat pe care nu-l simpatizezi din considerente politice. Ceea ce se întâmplă acum este în mod evident un truc politic, însă unul care încalcă domnia legii într-un stat de drept. Felul în care a fost făcut, exact înainte ca dumneaei să vină la Bruxelles, pentru a fi audiată, dovedeşte clar că este vorba despre o acţiune politică, nu despre un demers judiciar credibil”, a declarat Elmar Brok.
  
„Acţiunea judiciară este folosită drept alibi pentru un comportament politic extrem de negativ. Este complet neacceptabil din punctul de vedere al Uniunii Europene ca Justiţia să fie folosită pentru motivaţii politice. Vom analiza la nivelul Parlamentului European acest caz, dar pentru mulţi europarlamentari este deja clar că guvernul român încalcă principiile statului de drept, similar cu ceea ce s-a întâmplat în Ungaria şi Polonia”, a susţinut eurodeputatul german. 
  
La final, Brok a adăugat: "Cer autorităţilor române să abandoneze mentalitatea stalinistă şi să reanalizeze situaţia din perspectiva statului de drept". 
 
Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat, miercuri seara, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Laura Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.