Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a fost vineri la Ambasada Slovaciei în bucureşti, pentur a-i prezenta condoleanţe ambasadorului Jan Gábor, pentru moartea jurnalistului Jan Kuciak, care în opinia sa, "reprezintă un semnal de alarmă pentru toată lumea civilizată", având în vedere că "un tânăr de 27 ani a fost omorât pentru că a avut curajul să scrie despre corupţia din ţara lui". Tomac îi invită pe bucureşteni să meargă la ambasadă pentru a-şi exprima solidaritatea şi ataşamentul faţă de un principiu de bază al unei societăţi democratice. libertatea de exprimare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Într-o perioadă în care presa este ameninţată continuu, am asistat neputincioşi la un nou atac la adresa libertăţii de exprimare. Asasinatul de o cruzime cutremurătoare din Slovacia nu trebuie trecut cu vederea. Moartea jurnalistului Jan Kuciak şi a prietenei sale reprezintă un semnal de alarmă pentru toată lumea civilizată. Un tânăr de 27 ani a fost omorât pentru că a avut curajul să scrie despre corupţia din ţara lui", scrie Tomac pe Facebook.

În opinia sa, în aceste momente, este important să fim alături de jurnalişti şi poporul slovac.

"I-am transmis în această dimineaţă sincere condoleanţe Ambasadorului Slovaciei în România, Excelenţei Sale, domnul Jan Gábor. Îi invit pe toţi bucureştenii să vină aici, la Ambasada Slovaciei, să ne exprimăm astfel solidaritatea şi ataşamentul faţă de un principiu de bază al unei societăţi democratice - libertatea de exprimare", afirmă liderul PMP.

Corpurile lui Jan Kuciak şi al partenerei sale, ucişi prin împuşcare, au fost descoperite duminică seara în casa lor de la Velka Maca, la aproximativ 65 de kilometri est de Bratislava.

Poliţia slovacă a anunţat joi că a arestat mai mulţi oameni de afaceri italieni citaţi în ancheta jurnalistică vizând corupţia la nivel înalt a jurnalistului Jan Kuciak, care-i suspecta de legături cu mafia. Acesta a relatat şi despre fraude comise de persoane din anturajul premierului slovac Robert Fico.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.