Cetăţenii care doresc unirea Republicii Moldova cu România sau cu orice alt stat trebuie declaraţi persona non grata în Republica Moldova, a declarat preşedintele Igor Dodon. El a vorbit, la postul de televiziune N4, şi despre Traian Băsescu, susţinând că acesta a obţinut cetăţenia moldovenească prin încălcarea legii şi nu va avea câştig de cauză în instanţă, unde se judecă acum dosarul privind acordarea cetăţeniei Republicii Moldova fostului preşedinte Traian Băsescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele moldovean Igor Dodon a spus că cetăţenii străini care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu oricare alt stat să fie declaraţi persona non grata şi a dat de înţeles că la acest lucru se va ajunge, odată ce socialiştii vor prelua guvernarea la Chişinău.

"Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent că e unirea cu România, sau cu Rusia, sau cu Ucraina, ei trebuie să fie declaraţi persona non grata în Republica Moldova”, a subliniat Dodon la N4, citat de deschide.md.

În acelaşi interviu pentru postul de televiziune, Igor Dodon a declarat că Traian Băsescu, care este şi preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale, a devenit cetăţean moldovean prin încălcarea legii. Mai mult, Dodon îşi argumenetează declaraţia cu minciuni că ar fi existat o decizie a unei comisii din care fac parte toate instituţiile statului.

"Eu ştiu că domnul Băsescu a pierdut la Curtea de Apel. Nimic nu s-a schimbat. Cetăţenia Domnului Băsescu a fost acordată prin încălcarea legislaţiei, fapt confirmat nu de mine. Este comisie în care sunt reprezentanţii tuturor instituţiilor care mi-au pus raportul pe masă. Sunt încălcări, poftim.... Dosarul este în instanţă. Şi chiar dacă va încerca ca să meargă pe formula cetăţeniei prin investiţii, n-o să meargă pentru că este încălcarea anterioară a legislaţiei”, a declarat Dodon.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.