Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei premierului, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles cu ministrul canadian pentru Migraţie, Refugiaţi şi Cetăţenie, John McCallum şi cu comisarul european pentru Migraţie şi Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos, cu care au discutat subiectul ridicării vizelor de Canada pentru români, Tudorache afirmând că menţinerea vizelor ar goli de sens liberalizarea schimbului de bunuri şi servicii între UE şi Canada.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragoş Tudorache şi John McCallum au discutat la Bruxelles pentru a doua oară problema vizelor cerute de Canada cetăţenilor români, prima întâlnire având loc pe 23 mai, la Ottawa.

"Am reiterat poziţia exprimată de premierul Dacian Cioloş în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Ottawa cu prim-ministrul Justin Trudeau, şi anume că România doreşte să sprijine procesul de ratificare a Acordului economic şi comercial UE-Canada (CETA), însă, pentru a putea să facă acest lucru, este nevoie ca problematica vizelor să fie rapid rezolvată. Credem că liberalizarea schimburilor de bunuri şi servicii între UE şi Canada ar fi golită de sens pentru cetăţenii români, dacă ar exista în continuare acest acces restricţionat pe bază de vize, lucru care cred că a fost înţeles de partea canadiană”, a afirmat Dragoş Tudorache, la sfârşitul discuţiilor de la Bruxelles.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Tudorache aprecizat că partea canadiană a apreciat rezultatele pozitive ale misiunii tehnice din iunie. ”Am convenit cu ministrul McCallum să reluăm discuţiile după ce guvernul canadian îşi reia activitatea, în luna septembrie, şi  avem speranţa ca o decizie privind ridicarea vizelor să urmeze curând după aceea”, a declarat Ioan Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei prim-ministrului Dacian Cioloş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.