Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a avut marţi o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe israelian, Eli Cohen, anunţă MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu acest prilej, şeful diplomaţiei israeliene a adresat felicitări ministrului român pentru preluarea portofoliului şi a exprimat apreciere deosebită pentru relaţia cu România, comunicând întreaga deschidere a Statului Israel, dar şi a sa personală, pentru aprofundarea şi extinderea relaţiei dintre Israel şi România în următoarea perioadă. Ministrul de externe român Luminiţa Odobescu a mulţumit oficialului israelian pentru mesaj, exprimând la rândul său întreaga disponibilitate de a lucra în perioada următoare cu omologul israelian în vederea aprofundării şi consolidării parteneriatului româno-israelian, care aniversează, în acest an, 75 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte”, precizează MAE.

Discuţia a ocazionat şi o trecere în revistă a axelor principale de cooperare şi a priorităţilor de agendă între România şi Israel pentru următorul interval. 

”Cei doi oficiali au convenit asupra necesităţii continuării tuturor eforturilor pragmatice de stimulare şi diversificare a parteriatului economic şi sectorial româno-israelian, sens în care au agreat stabilirea cât mai rapidă a unui prim contact de nivel”, transmite MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.