Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediului consulatului general al României la Munchen, a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii legate de circumstanţele atacului şi cetăţeani victimelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersurile specifice pe lângă autorităţile competente locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului şi cetăţenia victimelor. În prezent, Consulatul General al României la Munchen este în aşteptarea răspunsului din partea autorităţilor locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Mai multe persoane au fost ucise în urma atacului armat care a avut loc vineri seară într-un supermarket din oraşul german Munchen, a anunţat poliţia, citată de ziarul Sueddeutsche Zeitung, scrie BBC.

Potrivit Reuters, ziarul Muencher Abendzeitung scrie că până la 15 persoane au fost ucise în acest centru comercial. Televiziunile transmit imagini de la faţa locului, în care apar zeci de vehicule de intervenţie. Presa scrie că este vorba despre un atacator.

Elicoptere survolează zona respectivă, iar angajaţii magazinelor nu le puteau părăsi.Poliţia din Munchen îndeamnă locuitorii să evite zona.

Forţele de ordine au confirmat anterior atacul, la centrul comercial Olympia Einkaufszentrum, dar au declarat că nu au detalii despre victime, potrivit The Associated Press. Un număr important de poliţişti intervine la incident, adaugă agenţia americană.

Pe Twitter au inceput să apară înregistrări cu oameni care fug îngroziţi de focurile de armă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.