Comisia Europeană a transmis, referitor la OUG pe justiţie, că urmăreşte cu îngrijorare ultimele evoluţii din România şi va analiza cu atenţie modificările aduse, conform G4media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmărim cu îngrijorare ultimele evoluţii din România şi vom analiza cu atenţie modificările aduse (de OUG-ul pe Justiţie – n. red.). Aşa cum am mai mai spus în nenumărate rânduri, un sistem judiciar independent şi profesionist este de o importanţă capitală”, a explicat un purtător de cuvânt al Comisei Europene.

De asemenea, conform sursei citate, "simultan cu continuarea dialogului cu autorităţile române, în spirirtul cooperării şi în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Comisia îşi va formula concluzii dacă amendamewntele la legile justiţiei, la codurile penale şi la legile privind conflictul de interese şi corupţia nu vor lua în calcul aceste îngrijorări".
 
"Aşa cum am mai afirmat, existenţa unui sistem judiciar independent şi profesionist este de maximă importanţă", conchide CE.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.