Ministrul Afacerilor Europene s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, ele discutând despre viitorul politicii de coeziune a Uniunii Europene în contextul discuţiile legate de perspectivele UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întrevederea a avut ca scop realizarea unui schimb de opinii pe marginea viitorului politicii de coeziune şi al bugetului UE post 2020, în contextul dialogului mai aprofundat, la nivel european, pe aceste subiecte”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

În cadrul discuţiei, ministrul Afacerilor Europene a accentuat importanţa politicii de coeziune pentru soliditatea Uniunii Europene. “Politica de coeziune trebuie să rămână un exemplu de politică de solidaritate, principiu fundamental al Uniunii Europene, proiectat în interesul comun al statelor membre şi al Europei”, a spus Ana Birchall, adăugând că este nevoie de ameliorarea prezentării rezultatelor pozitive ale politicii de coeziune.

Birchall a arătat că este nevoie ca politica de coeziune a UE să fi în continuare finanţată consistent pentru încurajarea investiţiilor care generează creştere economică şi locuri de muncă.

Ministrul delegat Ana Birchall a mai subliniat, în perspectiva noii arhitecturi bugetare a Uniunii Europene, necesitatea menţinerii unor alocări financiare adecvate pentru realizarea obiectivelor politicii de coeziune şi pentru încurajarea investiţiilor generatoare de creştere economică şi de locuri de muncă, în beneficiul tuturor statelor membre, dar şi pentru creşterea competitivităţii Uniunii, în ansamblul său.

La rândul său, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a afirmat că, indiferent care va fi scenariul adoptat de Uniune pentru evoluţia sa ulterioară, actuala Comisie Europeană are ca scop menţinerea unităţii celor 27 de state. „Prioritatea noastră, a Comisiei Europene, este menţinerea unităţii familiei celor 27 de state membre, indiferent de scenariul care va întruni consensul la nivel european în lunile şi anii următori. România, în calitate de stat membru UE, are oportunitatea extraordinară de a fi parte activă la procesul reformării Uniunii Europene cu 27 de state membre.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.